Saltens flora på Internett Tilbake | Logg inn

Nytt botanikktreff i Bodø 25. februar

Salten Naturlag inviterer alle botanikkinteresserte til et nytt treff på Høgskolen i Bodø, avdeling for fiskeri- og naturfag, lørdag 25. februar kl. 11.

Denne gang har vi tre foredrag på programmet. To av disse holdes av Torstein Engelskjøn, som til daglig jobber med botanikk ved Tromsø museum, og som har deltatt på flere av våre lokalflorasamlinger i Salten. Mats kåserer om Læstadius, en av pionerene på planteforskning på våre breddegrader. Det blir også en bolk om Prosjekt Saltens Flora og hva som skjer i 2006.

Program:

Hva skjer med plantebelegga som sendes til Tromsø museum?
De siste årene har Prosjekt Saltens Flora sendt hundrevis av pressa planter til Tromsø museum for oppbevaring. Hvordan blir disse tatt hånd om? Og hva skjer egentlig ved et offentlig herbarium? Foredrag ved Torstein.

Grønlandsstarr i Ofoten
I 2005 ble grønlandsstarr funnet i Gildeskål. Den er dermed kjent fra tre områder i Norge; Solvågtind i Junkerdalen, Frostisenområdet i Ofoten og Glomfjellet i Gildeskål. Torstein foredrar om grønlandsstarr, med spesiell fokus på lokaliteten i Ofoten.

Prosjekt Saltens Flora - florakartlegging 2006
Årets florakartlegging i Salten er lagt til Steigen. Trond tar en gjennomgang på hva som tidligere er gjort av registreringsarbeid i Steigen. Deretter diskuterer vi litt forberedelser til årets lokalflorasamling.

Botanikeren Lars Levi Læstadius
Mats forteller om Lars Levi Læstadius (1800-1861), som vel mest er kjent som grunnleggeren av den religiøse læstadianske bevegelsen. Men Læstadius regnes også som en pioner i utforskningen av plantelivet på Nordkalotten. Han botaniserte blant annet i Sulitjelmafjellene, hvor han gjorde det første funnet av bergjunker på Balvassryggen i Saltdal i 1825.

Vi tar sikte på å avslutte senest kl. 17.

Innimellom programmet tar vi en matpause. Ta med noe å bite i, så ordner vi kaffe/te.

Har du noen spørsmål, nøl ikke med å ta kontakt med Mats på tlf. 75 51 73 33 jobb / 75 58 73 45 privat / epost: mndt@online.no

Bruk den nye hovedinngangen med glassfasade ved biblioteket. Den er som regel stengt i helgene, men det går ofte greit å ”slinke” med andre. Vi prøver å holde vakt der rundt kl 11.

Dersom du får problem med å finne fram, kan du ringe oss på mobilnr: 416 38 037 (Mats) eller 975 20 734 (Trond).

Vel møtt!

Hilsen Trond Skoglund og Mats G. Nettelbladt

Ørnes og Bodø, 7. februar 2006

07.02 2006- Flere saker

Disse sidene er laget av Lasse G. Dahl, webmaster@lassedahl.com.