Saltens flora på Internett Tilbake | Logg inn

Bli med på florakartlegging i Salten onsdag 21. – søndag 25. juli 2010!

Prosjekt Saltens Flora vil med dette invitere alle botanikkinteresserte til fire spennende dager med florakartlegging i Salten i Nordland. Det er åttende året vi arrangerer inventeringssamling i vårt prosjektområde, som strekker seg fra Meløy i sør til Tysfjord i nord. Denne gang blir det kartlegging på tvers av kommunegrensene i Bodø, Beiarn og Gildeskål, nærmere bestemt i områdene sør for Saltfjorden.

Gildeskål kommune stiller velvillig Nygårdsjøen skole til vår disposisjon under inventeringssamlinga. Nygårdsjøen ligger ved Kystriksveien i Gildeskål, om lag fem mil sør for Bodø, og er et gunstig utgangspunkt for dagsturer til fjell- og fjordområdene på begge sider av Beiarfjorden, til Sandhornøya, Sundsfjordfjellet, Lurfjellet og andre flotte områder i disse tre kommunene.

Som vanlig byr vi på noe for enhver smak og kondisjon – enten du vil rusle i fjæra eller kulturlandskapet, klatre i bratte lier eller vandre i fjellet. Dette området har alt! Ikke minst en utrolig variert og interessant berggrunnsgeologi, med baserike bergarter over store områder. Mange fine plantefunn er gjort i området, men mye mangler på at området kan anses som godt kartlagt.

Vi møtes om kvelden onsdag 21. juli for en felles gjennomgang av opplegget for kartleggingsarbeidet. Feltarbeidet starter torsdag morgen, og her benytter vi en kartleggingsmetode utviklet i forbindelse med Prosjekt Saltens Flora, som i korte trekk går ut på å registrere floraen i atlasruter på fem ganger fem kilometer.

Deltakerne jobber sammen i grupper på 3-4 personer, og hver gruppe inventerer en rute per dag. Gruppene bestemmer selv hvilke ruter de vil ta, og her blir det tatt hensyn til personlige ønsker, både interessemessig og med hensyn til hvor sprek du er. Under registreringsarbeidet benyttes vår lokale kryssliste med norske navn, der hver observerte art krysses minst en gang i hver rute. På kveldstid blir det sosialt og faglig samvær.

Mer om Prosjekt Saltens Flora og kartleggingsmetodikken finner du i menyen til venstre på forsida.

Påmelding skjer til Åse Bøilestad Breivik, tlf. 481 16 068 / epost aabbreivik@gmail.com eller Trond Skoglund, tlf. 975 20 734 / epost trskoglu@online.no

Påmeldingsfrist er 1. juni, men vi har et begrenset antall plasser, så her er det først til mølla…

Velkommen til uforglemmelige dager i Salten!

25.02 2010- Flere saker

Disse sidene er laget av Lasse G. Dahl, webmaster@lassedahl.com.