Saltens flora på Internett Tilbake | Logg inn

Invitasjon til Salten Naturlags florakartleggingsdager i Skjerstad 24-28. juli 2003

Salten Naturlag inviterer med dette alle botanikkinteresserte til fem spennende dager med florakartlegging i Skjerstad kommune i Nordland.

Skjerstad kommune ligger på sørsida av Skjerstadfjorden, om lag en times biltur sørøstover fra Bodø, og er kanskje den av saltenkommunene hvor floraen er dårligst kartlagt. De fleste registreringer er av eldre dato. Store områder av kommunen, både lavland og fjell, har kalkspatmarmor i berggrunnen, slik at grunnlaget for en rik flora så absolutt er tilstede.

Kartleggingsdagene gjennomføres som en del av Prosjekt Saltens Flora, hvor målsettingen er å kartlegge karplantefloraen i alle saltenkommunene. Vi har tidligere arrangert liknende inventeringssamlinger i Steigen, Saltdal, Sørfold og Fauske, hvor fjorårets florakartlegging gikk av stabelen over syv dager i Sulitjelma-fjellene.

Vi benytter en kartleggingsmetode utviklet i forbindelse med Prosjekt Saltens Flora, som i korte trekk går ut på å registrere floraen i UTM-ruter på 5 x 5 kilometer. Skjerstad består av 32 slike ruter. Deltakerne jobber sammen i grupper på 2-4 personer. Under registreringsarbeidet benyttes krysslister eller inventeringsskjema, hvor hver art krysses/noteres en gang i hver rute. For en rekke mindre vanlige planter skal alle observasjonssteder angis eksakt. Mer om kartleggingsmetodikken finner du på www.saltenflora.no.

Vi vil benytte Vestvatn grendehus som base under kartleggingsdagene. Her er bare to soverom med i alt seks køyer, slik at flere nok må tilbringe natta på flatseng. Vi skal få tak i madrasser og kanskje også noen ekstra senger.  Det fins fire toaletter og to garderober med tre dusjer hver.  Midt i huset er det en stor sal med scene så her får vi god plass! Kjøkkenet er nylig utvida og modernisert.  All mat vil bli tilberedt på huset.

NB! Vi gjør oppmerksom på at både kost og losji dekkes av Salten Naturlag.

Påmelding skjer til:
Mats G Nettelbladt, tlf. 75 58 73 45 privat/ 75 53 16 03 jobb/ epost: mndt@frisurf.no eller
Trond Skoglund, tlf. 75 75 38 06 privat/ 75 72 15 82 jobb/ epost: trskoglu@online.no

innen 1. juni (først til mølla…)

Vi gjør oppmerksom på at selv om florakartleggingen går over fem dager, er det fullt mulig å delta et kortere tidsrom. Program og ytterligere informasjon sendes til påmeldte deltakere og legges ut på www.saltenflora.no i god tid før kartleggingsdagene.

Velkommen til uforglemmelige dager i Skjerstad!

Vennlig hilsen

Mats og Trond

Bodø og Ørnes, 28. mars 2003

01.05 2003- Flere saker

Disse sidene er laget av Lasse G. Dahl, webmaster@lassedahl.com.